Üç Yapraklı İğne Oyası Yazma Kenarı Yapımı – Üç Yapraklı Oya Modeli
Merhaba arkadaşlar resimde gördüğünüz bu güzel üç yapraklı iğne oyası yazma kenarı yapımı konumuza hoş geldiniz. Sizlere sürekli yeni ve güzel iğne oyası yazma kenarı yapımı örnekleri paylaşmaya gayret ediyorum. Çünkü iğne oyası denince aklımıza ilk gelen genç kızlarımız için iğne oyası yazma kenarı modelleri, iğne oyası havlu kenarı modelleri. tülbent kenarı örnekleri, iğne oyası namaz örtüsü örnekleri gibi çalışmalardır.
Bu örneklerden en gösterişli olanları genelde çeyizlik iğne oyaları olmaktadır. Bir çok genç kızda kendi çeyizindeki yazma kenarlarını ve namaz örtülerini kendisi yapmak istemektedir. Bunun için bizde hobiisleri.com olarak sizlere en baştan başlayarak iğne oyası örnekleri anlatmaya çalışıyoruz. Sitemizde iğne oyası başlangıç teknikleri ve kolay iğne oyası yapılışı gibi konulara bakarak sizde iğne oyası nasıl yapılır öğrenebilirsiniz.
Videolu anlatımla üç yapraklı iğne oyası yazma kenarı yapımı
Şimdi hep birlikte bu güzel iğne oyası modelinin yapımına geçelim.
İlk aşama olarak modelin aralarında ben piramit dağ modeli kullandım ve aralarda on beş adet zürafa bıraktım bu zürafaların beş tanesini atlayıp altıncı zürafaya düğüm atalım.
Sıradaki zürafalardan ilerleyerek her zürafaya nın içine batarak ikinci sıraya da beş tane zürafa yapalım. Beş zürafa yı tamalayın ca ikinci sırada ilk yaptığımız zürafaya arada ip uzatarak yani köprü yaparak ilk baştaki zürafa geri dönüş yapalım.
Burada dağ modeli yapacağız hanımlar. O yüzden eksiltme modeli yaparak bu sırayı da zürafa ile tamamlayın. Her sırada baştaki zürafa geri dönüş yapıp eksilttik ve son iki zürafaya geri dönüş yaptık. Burada kalan geniş zürafanın tam orta kısmına gelecek şekilde düğüm atalım.


Buraya iki tane minik zürafa yapalım ve ilk yaptığımız minik zürafaya geri dönüş yapalım. Burada da artırma tekniği yapıyoruz. Başta olan minik zürafanın içine batarak bir minik zürafa yapıyoruz ve yanındaki zürafalara batarak sondaki zürafaya kadar ilerliyoruz. Sonda olan zürafanın içine de bir tane zürafa yaparak artırma işlemini yapmış oluyoruz.
Aynı şekilde her sırada artırarak beş adet zürafa olana kadar yapıyoruz. Şimdi tekrar eksiltme işlemine geçiyoruz beş adet olan zürafaları tepede bir tane kalana kadar eksiltiyoruz. Böylece ilk yaprağı tamamladık.
İkinci yaprakları bu yaprağın iki yanına yapacağız bunun için farklı renk ip kullanalım aynı şekilde iki minik zürafa ile başlayıp beş tane olana kadar artıracağız. Sonra tepede bir zürafa kalana kadar eksilteceğiz böylece iki kenarında yapraklarını tamamlayalım.


Şimdi acık renk ip kullandığım için modelin daha iyi görünmesi açısından koyu renk iple kenar işlemine geçelim bunun için altta yaptığımız kaya modelinin ilk zürafasından düğüm atalım. Ve kenarlarda kalan her zürafa batarak kenar işlemini yapalım.
Kaya modelinin ve yaprakların kenarlarlarından kontör işlemini yapalım. Yaprakların birbirine birleşim yerlerini artırma işleminin bittiği yerden diğer yaprağa geçerek yapalım.
Şimdi çiçeğimizin damarlarını yapalım bunun için ipe bir düğüm atalım dikiş diker gibi çiçeğin ilk dalının tam ortasından batalım. Sonra aynı hizadan artırma kısmının bittiği kenara doğru batalım. Bir alttan bir üstten iğneyi batarak damarları yapalım ortadaki damar diğerlerinden yüksek olacak şekilde batın.
Üç damarı tamamladık.
Evet hanımlar modelimiz ortaya çıktı inşallah beğenirsiniz namaz örtülerine çok yakışan bir model gerçekten hepinize tavsiye ederim mutlaka deneyin bence yepyeni modellerle tekrar benimle olmanız dileğiyle hoşça kalın.