Kolay Farklı Mumluk Yapımı | Plastik Kaşıktan Tasarımlar
Merhaba güzel ve becerikli hanımlar şimdiki projemizde plastik kaşık ile nilüfer çiçeğine benzeyen kolay farklı mumluk yapımı göreceğiz. Bu çalışma evde çok severek yapabileceğiniz bir mumluk yapımı çalışması. Özellikle evde veya okulda çocuğunuz ile beraber yapabileceğiniz plastik kaşıkla yapılan etkinlikler mevcut.
Videolu Anlatımla Plastik Kaşıktan Kolay Farklı Mumluk Yapımı
Onlarca çeşit plastik kasikla yapilan susler mevcut. Bilirsiniz okulda ve evde alçıdan araba yapmak kartondan ev yapmak vardır öncede. Şimdi ise plastik kaşıklarla yapılan tasarımlar çok popüler. Çünkü plastik kaşıkların çok ucuz bir malzeme olması kolay boyanabilmesi ve kendiliğinden kavisli yapıları bir çok plastik kaşıktan tasarımlar yapılabilmesine izin vermektedir.
Daha önce ki bir konumuzda sizler için plastik kaşıktan mumluk yapımı anlatmıştım. İsterseniz plastik kaşıktan mumluk nasıl yapılır için o konuya da bakabilirsiniz. Ancak buradaki modelimiz daha farklı ve bunda üçlüset olarak yapıyoruz.


Eminim bu çalışmayı yaparken sizde benim gibi çok zevk alacaksınız. Çalışmanın sonunda büyük bir hazla dolacaksınız, çok güzel görünen bu dekoratif mumluğu kullanabilirsiniz. Özellikle elektrikler gittiğinde – yakın mumları, çok aydınlatma sağlayan bu mumluk örneğini “iyiki yapmışım” dersiniz. Romantik akşam geçirmeyi de düşünüyorsanız partnörünüz için güzel bir ortam hazırlayıp mumluğu yakıp onu bekleyebilirsiniz
Hadi şimdi sizlerle plastik kaşıkla kolay farklı mumluk yapımı konumuza başlayalım.
Malzemelerimiz:
- Şeffaf kaşıklar 16 tane sarı renk için, 16 tane yeşil renk için, 14 tane kırmızılar için
- Akrilik boya veya guvaj boya
- Resim fırçası
- Üç tane halka mum
- Makas
- Palitra
- Mukava karton 25 x25
- Büyük bant
- Sarı – altın rengi inci
- Sıcak silikon tabancası
Palitra yerine plastik kaşık kullanıyoruz, renklerden bir tanesini bu kaşığa sıkarak resim fırçası ile kaşıkları kırmızı, sarı, yeşil renklerde boyuyoruz, ortalama hepsinden 16 tane boyayın.
Boyadıklarımız kaşıkları bir naylon kağıt üzerine koyuyoruz zemini batırmamak için. Akrilik boyalar kuruyunca sudan etkilenmiyor, siz isterseniz guvaj boya ile de boyayabilirsiniz hiç boyayı sulandırmayın mesela iki kat sürün boyanızı birinci katı sürünce boya plastikte kurusun sonra bir kat daha boya sürün kaşıklara ama sudan uzak tutun veya çalışmanın sonunda üzerine vernik sprey sıkabilirsiniz.
Akrilik boya ile kaşıkları boyuyoruz. Fırça darbelerinin belli olmamasına dikkat edin.
Kırmızı , sarı, ve yeşil renk ( sarı ve az mavi karıştırıyoruz) kaşıklar boyalı ve kurumuş şekilde hazır . kaşıkların saplarını kesiyoruz.
Geniş bantı ölçü olarak kullanacağız, mukavva kartonunun üzerine bantı koyup tükenmez kalemle bantın etrafını çiziyoruz, stres çarkına benzer şekilde üç tane yuvarlak çiziyoruz, her yuvarlak arası 2 cm boşluk olmalı.
İki yuvarlak arasına ortasını çizerek birleştiriyoruz. Sonuç resimdeki gibi olmalı, bu mukavvadan çizdiğimiz şeklin en dış kontürlerinden makasla kesiyoruz.
Şimdi bütün hazırlığımızı yaptık, elimizde ihtiyacımız olan kaşıklar ve tabanımız olan mukavvamız. Sıcak silikon tabancasını alıyoruz ve kartona azıcık silikon sıkıyoruz ve istediğiniz renkten başlayıp kaşıkları saplarından mukavvaya yapıştırıyoruz.
Birinci parçamızı yapıştırıyoruz. İkinci parçayı da yapıştırıyoruz, kaşıkları yan yana sıralıyoruz yuvarlak şekil boyunca, elinizle kaşıkları biraz tutun ve üfleyin çabuk soğusun silikon ve yapışsın.
Resimdeki gibi kaşıkları sıralıyoruz, aynısını her renk için uyguluyoruz. Mukavvaya biraz sıcak silikondan sıkıyoruz.
Üzerine sarı kaşığı yapıştırıyoruz, elimizle biraz açı vererek kuruyana kadar tutuyoruz. İki rengi dönme yerinde yapıştırırken kaşıkları biraz daha yukarı doğru yapıştırıyoruz.
Kırmızı kaşığı yapıştırırken çiçeklerin çakışma bölgesinde, kaşığı biraz daha dik tutmalıyız. İkinci kaşığı da yanına yapıştırıyoruz.
Şimdi çiçeklerin en dış yaprakları hazır, şimdi bir sıra iç tarafına yapıştıracağız. İki kaşık arasına bol silikon sürüyoruz ve kaşığımızı yapıştırıyoruz. Yeşil ve kırmızı renklerin içteki sıraları yapıştırdık şimdi sarı renkli kaşıkları yapıştırıyoruz.
Şimdi altın rengindeki incileri yapıştırma sırası, iç sıradaki incileri kaşıkların ortasına yapıştırıyoruz. Dış sıradaki kaşıkların tepesine yapıştırıyoruz incileri. Sarı nilüfer çiçeğimiz hazır, diğer renk çeklerin de aynı şekilde incilerini yapıştırıyoruz.