El Sanatları ve Hobi Sitesi

Kız Çocuk Bere Yapımı | İnanılmaz Bandanalı Tığ İşi Bere Yapımı

Merhaba güzel hanımlar bugün sizlere inanılmaz güzellikte kız çocuk bere yapımı göstereceğim. Önce Bismillah diyerek hayırlısı ile yeni projemizi tanıtayım. Bu örgü bere yapımı konumuzda ki bere modelimizin farklı bir özelliği var. Bu örgü bere modelimiz bandanalı bir örgü bere. Bu kız çocuk örgü beresi için ayrı bir bandana örmüyoruz. Biliyorum sanki bu bere için ayrıca bir bandana yapmışsın da bereye monte etmişsin gibi görünüyor. Ancak bu bandanamız beremizin kendi örgüsüne dahil.

Videolu anlatımla tığ işi kız çocuk bere yapımı

Şimdi hanımlar sizlere yukarıda resimli ve yazılı olarak bandanalı tığ işi bere yapılışı anlattım . Şimdi ise sizlere videolu anlatımla bandanalı kız çocuk beresi nasıl yapılır onu göstereyim.

Bu yüzden bana göre oldukça ilginç bir örgü bere modeli. Bu kız çocuklar için olan bandanalı tığ işi bere yapımı konusu yapımı çok zevkli bir örgü modeli. Eğer sizde benim gibi tığ ile bere yapımı seviyorsanız bu kız çocuk örgü bere yapımı konusundan çok hoşlanacaksınız.

Aslında basit ve herkesin yapabileceği bir örnek. Kime göre örecekseniz  zincir sayısını o kişiye göre dikine ayarlamanız gerekecek. Bu örnekte örgü dikine yapılıyor, bu örnekteki zincir sayıları bir 10-12 yaş çocuk için uygun. Gelin isterseniz sözü çok fazla uzatmadan tığ ile bere nasıl örülür bu ilginç modelimizle sizlere gösterelim.

Konuya geçmeden sizlere örgü çocuk bandana modelleri el emeği paylaştığım konumuza bakmanızı öneririm. Bandana örmek özellikle örgüye yeni başlayan genç kızlar için çok güzle konular. Çünkü basit bir örgü ile hemen ortaya bir örgü ürünü çıkartabiliyorsunuz.

Malzemelerimiz:

  • Akrilik örgü ipi beyaz ve pembe renk
  • numara tığ
  • Makas
  • İnce dikiş ipi ve iğnesi
  • Büyük süslü düğme

Pembe renkli ipi alıyoruz ve zincir yaparak işe başlıyoruz. 40 tane zincir yapıyoruz. İki tane daha zincir çekiyoruz ve üçüncü zincire batıyoruz ikili trabzan yapıyoruz. Sıra boyunca 36 tane ikili trabzan yapıyoruz.

36 trabzan sonra 14 tane zincir çekiyoruz. Zincirin başladığı yerden trabzanlara yan batıyoruz ve daire haline getiriyoruz. Sonra kalan dört tane trabzanı da yapıp sırayı bitiriyoruz.

İki tane zincir çekiyoruz vebundan sonra artık hep trabzan beline batarak öreceğiz ikinci sırada ilk üç tane trabzanı yapıyoruz ve halkaya gelince. Bu halkaya 24 tane ikili trabzan yapıyoruz, burada halkanın yarısına kadar 12 tarbzan gösterilmekte.

Halkanın başındaki trabzan tepesine batıyoruz ve ilmeği buradan geçiriyoruz. 36 tane tarbzanın beline batarak örmeye devam ediyoruz.Sıra bitimindeki trabzanın son iki ilmeğine beyaz ip takıyoruz.

Trabzanların beline batarak beyaz ip ile de aynı adımları şemada beremizin nasıl duracağını gösteren çizimimiz var. Alın kısmından tepe kısmına kadar 7,5 cm kağıt üzerinde ölçümüz var, çünkü kağıdımız gerçek boyutlardan  iki katına küçük, örgümüzü de dikine yapmalıyız.

Bakın yaptığımızzincir ölçüsü de 15 cm oranlayınca iki katını göstermekte. Tekrarlıyoruz yani 36 tane trabzan yapıyoruz.

14 zincirden oluşan halka yapıyoruz sonra da kalan dört tane trabzanı yapıyoruz ve sırayı bitiriyoruz, bir üst sıraya geçerken iki tane zincir çekiyoruz ve her trabzan beline batıyoruz.

Halkanın içini 24 tane trabzan ile dolduruyoruz. Trabzan başına batıyoruz ilmeği burdan geçiriyoruz. 36 tane trabzan yapmaya devam ediyoruz. İkinci daire de hazır.

Renk değiştireceğimizde iki ipi de bir üst sıraya geçiriyoruz. Pembe rengi alıp bu sıralama ile beyaz pembe renkli ipler ile beremizi örüyoruz. Bu halkaları sonra birbiri içinden geçirerek öreceğiz, örgümüzü de 53 cm uzunluğında öreceğiz.

Halkaları birbiri içinden geçiriyoruz. Şimdi pembe renkli ipile iki ucu birleştirmeliyiz.

İki uca birden batıp sık iğne yaparak dikme işlemi yapıyoruz. Şimdi bandanalı örgünün alt kısmına iki parmak kalınlığında lastik örgü yapmalıyız, üç tane zincir çekiyoruz yine pembe ipimizle örüyoruz. Her yan yatmış trabzana iki tane ikili trabzan yapıyoruz sıra boyunca.

İlk yaptığımız üçüncü zincire batıp sırayı birleştiriyoruz. Sonra tığ ile lastik örgüyü uyguluyoruz: birinci trabzanın beline ön taraftan batıyoruz, ikinci trabzana arka taraftan batıyoruz, bir önden bir arkadan sıra boyunca lastik örgü yapıyoruz.

Bir üst sıraya geçince önden battığımız trabzanlara yine önden batıyoruz. Toplam dört sıra örüyoruz. Son halkanın üzerine süsülü düğme dikiyoruz. Trabzanlara yandan batarak büzme yaparak tepe kısmını topluyoruz ve iplerin iki ucunu sıkıyoruz, bağlıyoruz.

Beremiz hazır ve şimdi beremize ponpon yapalım.

Şimdi elimize çok ip sararak ponpon yapıyoruz. Yumağı elimizden çıkararak ortasını bağlıyoruz.  Ponponunuzun uçlarını berenin içine tığ ile alıp bağlıyoruz. Şimdi de ip yumağını kenarlardan kesip ponpon haline getiriyoruz.

Uzun uçları kesip ponponun yuvarlak olmasını sağlıyoruz.

Evet hanımlar sizlerle beraber çok güzle bir konumuzun daha sonuna geldik. Umarım bu anlatımımızı beğenmişsinizdir.

Daha başka çocuk bere modelleri ve yapılışı konularında görüşmek üzere kendinize iyi bakınız.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ