El Sanatları ve Hobi Sitesi

Boncuklu Örgü Çiçek Yapılışı – Muhteşem El İşi Çiçek Yapımı

Boncuklu Örgü Çiçek Yapılışı

Hanımlar bu projemizde boncuklu örgü çiçek yapılışı anlatacağım sizlere. Bir önceki konumuzda sizlere bu boncuklu örgü çiçek modelini basit halini tığ işi kolay çiçek yapımı olarak anlatmıştım. Bu konuda sise sizlere daha karmaşık ve boncuklarla süslenmiş halini anlatacağım.

Hobi işleri olarak sizlere sürekli yeni örgü çiçek modelleri ve yapılışları anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü örgü çiçek yapımı her örgücü bayanın mutlaka bilmesi gereken konulardan. 

Videolu Anlatımla Boncuklu Örgü Çiçek Yapılışı

Neden diye sorarsanız bir çok örgü modelinde özellikle çocuk örgü modelleri yaparken çeşitli örgü aplike örnekleri ve örgü çiçek motifleri kullanılarak süslemeler yapılmakta.

Örgüye yeni başlayan bayanlar internette sosyal medya da güzel, ilgi çekici örgü çiçek modelleri görünce bunların yapımını çok zor zannediyorlar. Sonra örgü çiçek nasıl yapılırörgüden gül nasıl yapılır, merak ediyorlar.

Şöyle örgü çiçek yapımı resimli anlatım konuları olsa da bizde baka baka yapsak diyorlar. Bizde sırf bunun için konularımızda hem videolu anlatımla el işi çiçek yapımı anlatıyoruz hemde resimlerle adım adım örgü çiçek yapımı örnekleri açıklıyoruz.

Bu güzel çiçeğin arkasına broş için iğne takarak süs olarak taşıyabilirsiniz, bandana, şapka, çantanıza dikerek süsleme yapabilirsiniz.

Boncuklu örgü çiçek yapılışı için gerekli malzemeler:

  • Beyaz lif ipi ve kırmızı örgü ipi
  • Beyaz dikiş ipi ve iğnesi
  • Boncuk: beyaz , kırmızı ve çiçeğin ortası için kırmızı büyük ve ilginç boncuk
  • Tığ 3.0 numara, tığ 1.75 mm
  • Makas

Bilmemiz gereken tığ işi örgü teknikleri

  • Sık iğne yapma
  • İkili trabzan yapımı
  • Zincir çekme

İsterseniz çiçeğin ortasındaki birinci katmanı örüp de bu çiçeği kullanabilirsiniz, farklı renkler deneyerek de çiçeği örebilirsiniz.

Sihirli halka yaparak çiçeğimizin yapımına başlayabiliriz.

Birinci sıra: Bu sihirli halkanın üzerine toplamda 12 tane sık iğne yapıyoruz. Kısa ipi tutup çekiyoruz ve iki üç kısım iyice birleşene kadar sıkıyoruz ve birinci sık iğneye batıp uçları birleştiriyoruz.

İkinci sıra: Yaprak yapımına başlıyoruz: İki tane zincir çekiyoruz sıradaki sık iğneye batıp çift ikili trabzan yapıyoruz ve yine iki tane zincir çekiyoruz.

Sıradaki sık iğneye batıyoruz. Sonra iki tane zincir çekiyoruz ve sıradaki sık iğneye batıp iki tane ikili trabzan yapıyoruz. İki tane zincir çekip sıradaki sık iğneye batıyoruz. Bu sıralama ile çiçeğin yarısını oluşturan üç tane yaprağın yaptık. Toplamda altı tane yaprak yapmalıyız.

Üçüncü  sıra için: dört tane zincir çekiyoruz. İki yaprak arasına sık iğnenin beline batıyoruz, zinciri buraya sabitliyoruz.

Dört tane zincir çekiyoruz sonraki iki tane yaprak arası sık iğneye batıp zincirimizi buraya sabitliyoruz toplamda altı tane halka yapıyoruz. Çiçeğin arka yüzü ve halkaların yandan görünümü, altı tane yaprağa altı tane halka yapıyoruz.

Beşinci sıra: bir önceki yaprakların yapımı gibi buradaki yaprakları yapıyoruz. Bu sırada dört tane zincirli halkada iki tane yaprak yapıyoruz ve toplamda 12 tane yaprak yapıyoruz.

İki tane zincir çekiyoruz,  iki tane ikili trabzan yapıyoruz ve iki tane zincir çekiyoruz.

Aynı halkaya iki tane zincir çekiyoruz, iki tane ikili trabzan yapıyoruz ve iki tane zincir çekiyoruz. Aynı tekrarları yaparak bu sırayı tamamlıyoruz ve toplam da 12 adet yaprağımız oldu.

Tığ numaramızı değiştiriyoruz, 1.75 mm lik tığımızı alıyoruz. Beyaz lifli ipi takıyoruz ve sık iğne yapıyoruz yaprakların uç kısımlarına.

Bir yaprakta üç tane pipirik olacak şekilde pipirikleri nerelere koyacağımızı ayarlamalıyız. Üç tane sık iğne yaptıktan sonra pipirik için üç tane zincir çekiyoruz ve aynı yere batıyoruz sonra iki tane sık iğne yapınca ..

Üç tane zincir çekiyoruz ve aynı yere batıyoruz , sık iğne yapmaya devam ediyoruz. Her yaprağa üç tane pipirik yapıyoruz. Üç tane zincir çektikten sonra aynı yere batıyoruz bakın nereye batıyoruz.

İşte her yaprağa üçer tane pipirik yaptık. Çiçeğin on iki tane yaprağını bu şekilde tamamlıyoruz. Çiçeğin ortası için büyük bir boncuk seçiyoruz bu boncuğu en son dikebiliriz.

Beyaz dikiş ipimiz ile iki tane beyaz boncuk diziyoruz ve iğnemizi yaprağın arka yüzüne batıyoruz sonra iğnemizi ön tarafa getiriyoruz. Diğer boncukları da bu şekilde diziyoruz ikişer ikişer, daha dar yerlerde tek boncuk diziyoruz.

İşte çiçeğimizi bu şekilde tamamlıyoruz. Güle güle kullanın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ