25.09.2023 - El Sanatları ve Hobi Sitesi
El Sanatları ve Hobi Sitesi

Bal Peteği Örgü Modeli Yapılışı – Petek Örgü Modeli Yapımı

Bal Peteği Örgü Modeli Yapılışı

Merhaba hanımlar bal peteği örgü modeli yapılışı ile geldim bugün karşınıza. Bu bal peteği örgü modeli ile şiş örgü örnekleri alanında değişik örgü modelleri ve yapılışları na bir yenisini eklemiş oluyoruz.

Örülmesi çok zevkli görünümü ise çok hoş olan bu şiş örgü tekniği bir çok bayanın çok sevdiği örgü modelleri arasındadır.Görünüm itibari ile bal peteği modeli gibi göründüğü için adına bal peteği örneği demişler. Bazen hanımlar bu modele arı peteği örgü modeliarı peteği örneği demişlerdir.

Videolu Anlatımla Bal Peteği Örgü Modeli Yapımı Anlatımlı

Ve resimde de gördüğünüz gibi örgümüze petek örgü modeli şekli vermek çok zor değil. Sizlere bunu adım adım göstereceğim inşallah.

Peki bu bal peteği örgüsü ile neler yapabiliriz bu bal peteği örgü modeli hangi örgü modelleri yapımında kullanılır, hangi örgüde çok yakışır. Hanımlar sıklıkla bal peteği yelek modeli yapmayı tercih ediyorlar. Bunun yanı sıra da bal peteği bebek battaniyesi modelleri, bal peteği örgü hırka ve yelek modelleri bu modele yakışan örgü modelleridir.

Konun en başında sizlere bal peteği örgü modeli yapılışı için videolu anlatım ekledim. Aşağıda ise sizlere resimlerle adım adım bal peteği örgüsü nasıl yapılır onu anlatacağım inşallah.

Malzemelerimiz:

  • Dört numara örgü şişi
  • Ataç
  • Kil rengi örgü ipi
  • Makas

Bal peteği örgü modeli için bilmemiz gereken şiş örgü teknikleri:

  • İlmek yapma
  • Düz örgü
  • Ters örgü

20 tane ilmek yaparak bu küçük örnek modele başladım. Sıraya başlarken ilk ilmeği örmüyoruz. Bir sıra ters örgü örüyoruz. Dönüşte bir sıra düz örgü örüyoruz, son ilmeği ters örüyoruz. Yani bir sıra ters ve bir sıra düz örüyoruz ve örgümüz başlamaya hazır. Bir sıra daha ters örgü örüyoruz ve toplamda 3 sıra ördük.

İlk ilmeği örmeden alıyoruz, ikinci ilmeği örmeden alıyoruz. Sonra dört tane ilmeği düz örgü örüyoruz. Sonra iki tane ilmeği örmeden sağ taraftaki şişimize alıyoruz ve sıradaki dört tane ilmeği örüyoruz.

İki tane ilmeği örmeden alıyoruz ve sıra sonuna kadar bu tekrarları yapıyoruz. Sıra sonunda son ilmeğin önündeki ilmeği bir tane olarak örmeden alıyoruz .

Sıranın arkasından belli örmeden aldığımız ilmekler.

Bu sırada örmediğimiz , ilmekleri yine örmeden sağ taraftaki şişimize alıyoruz, diğer ilmekleri ters örgü ile örüyoruz. İşte resimdeki gibi aynı ilmekleri bu sırada da örmüyoruz.

Bu sırayı düz örgü örüyoruz, ilk ilmeği ömüyoruz, son ilmeği ters örüyoruz. Bir sıra da ters örgü örüyoruz.

Şimdiki sıra çok önemli. Bu sıra peteği kapattğımız ve diğer peteklerin yerini belirlediğimiz sıra. İlk ilmeği örmeden alıyoruz.

İkinci ilmeğe ataç takıyoruz ve bu ilmeği örgünün önüne bırakıyoruz. Sonraki ilmeği düz örgü örüyoruz. İki ilmeği örüyoruz. Ataçta olan ilmeği sol şişe takıp onu da örüyoruz.

1- Sonraki iki tane ilmeği ataça takıyoruz ve örgünün arka tarafına bırakıyoruz.

2- Sıradaki iki tane ilmeği örüyoruz ve ataçtaki ilmekleri sol şişe alıp onları da örüyoruz.

Çapraz oluştu. Bu şekilde ilk bal peteğini kapatmış olduk.

1- Sıradaki ilmeği alıp ataç takıyoruz ve öne bırakıyoruz.

2- Sonraki iki tane ilmeği örüyoruz.

3- Ataçtaki ilmeği alıp örüyoruz.

Sonraki iki tane ilmeği ataça takıyoruz ve arka tarafa bırakıyoruz, bir tane ilmeği örüyoruz sonra da ataçtaki ilmekleri örüyoruz.

Sıra sonuna kadak aynı adımlar tekrarlıyoruz. Dönüşte sırayı ters örgü örüyoruz. 2. resme bakarsanız örgümüzün arka tarafı.

1- İlk ilmeği örmeden alıyoruz.

2- Sonraki iki tane ilmeği düz örgü örüyoruz.

3- Sonraki iki tane ilmeği örmeden sağ taraftaki şişe alıyoruz. Sonra iki tane ilmeği örüyoruz ve iki tane ilmeği örmeden alıyoruz. Yine dört tane ilmeği örüyoruz ve iki tane ilmeği örmeden alıyoruz, dört tane ilmeği örüyoruz ve iki tane örmüyoruz.

Sıra sonuna kadar bunu yapıyoruz. Sıra sonu iki tane ilmek örmüyoruz ve iki tane örüyoruz ve son ilmeği ters örüyoruz. Örgümüzün ön yüzü, bu şekilde iki tane örmediğimiz ilmeklerle bal peteklerinin çerçevelerini oluşturuyoruz.

Burada sıra boyunca ters örgü yapıyoruz ama, örmediğimiz ilmekleri yine örmeden geçiyoruz.

Gergin olan örgüde örülmeyen iki tane ilmek belli oluyor.

Örgümüzün ön tarafını bir sıra düz örgü örüyoruz .  Bu sırada iki tane sıranın başında ve sonunda yarım petek ve iki tane tam petek meyadana gelecek. Peşine dönüşte bir sıra daha ters örgü örüyoruz.

Yine önemli olan sıraya geldik. İlk ilmeği örmüyoruz, sonraki iki tane ilmeği ataça takıyoruz ve ögünün arka tarafına bırakıyoruz.

Bir tane ilmek örüyoruz ve ataçtaki ilmekleri sol taraftaki şişe takıyoruz ve düz örgü örüyoruz, yarım peteği kapatmış olduk. Sonraki ilmeği ataça alıyoruz örgünün ön tarafına bırakıyoruz. Sonraki iki tane ilmeği örüyoruz.

Ataçtaki ilmeği örüyoruz. İki tane ilmeği ataça takıp arkaya bırakıyoruz, bir tane ilmeği örüyoruz, ataçtaki ilmekleri örüyoruz, birinci bal peteğini kapatmış olduk. Bu tekrarlar ile sırayı tamamlıyoruz, bundan sonraki sıra ilk sıranın aynısından olacak.

1- İlk ilmeği örmüyoruz, ikinci ilmeğe ataç takıyoruz ve öne bırakıyoruz.

2- İki tane ilmeği örüyoruz.

3- Ataçtaki ilmeği örüyoruz.

Sıradaki iki tane ilmeği ataça takıyoruz ve bir tane ilmek örüyoruz. Ataçtaki ilmekleri örüyoruz, birinci bal peteğini kapatmış olduk. Sıradaki ilmeği ataça takıyoruz ve iki ilmek örüyoruz. Sonra da ataçtaki ilmeği örüyoruz.

Sıradaki iki tane ilmeği ataça takıyoruz. Bir tane ilmek örüyoruz  ve ataçtaki ilmekleri örüyoruz. Bir tane ilmeği ataça takıyoruz, iki tane ilmeği örüyoruz sonra ataçtaki ilmeği örüyoruz.

İki tane ilmeği ataça takıyoruz, bir tane ilmek örüyoruz, ataçtaki ilmekleri örüyoruz, sonuncu ilmeği ters örüyoruz.

Bu sıralama ile sırayı tamam lıyoruz, burada üç tane tam bal peteğimiz oldu.

Örgünün arka tarafı.

Ve nihayet bal peteği örneği anlatımlı onumuz burada bitti hanımlar.

Bu bal peteği örgü modeli için petek boyutlarını büyütebilirsiniz. Kenarlarına başka örgüler yapabilirsiniz. Bu sayede değişik bal peteği örneği modelleri üretebilirsiniz.

Bende nasip olursa sizlere başka petek örgü modelleri de anlatmaya çalışırım.

Bir sonraki şiş örgü örnekleri konumuzda buluşana kadar kendinize iyi bakınız.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ